ТЕЛЕВИЗОРИ
 
ДОМАШНО КИНО DVD
АУДИО ОПРЕМА
КОМУНИКАЦИИ ФОТО АПАРАТИ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Лед
Држачи
Антени
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ДВД/Блуреј плеери
Домашно кино (surround)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Авто Звучници
Авто CD плеери
Радио будилници
Мини системи
 
 
 
 
 
 
 
 
Мобилни телефони
Фиксни телефони
Дигитални фото апарати
Камери
Навигации
MP3 плеери
 
 
 
 
 
 
ГРАДИНАРСКА
ОПРЕМА

АЛАТИ
АКЦЕСОАРИ

Косилки
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Алати
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Скали
Сијалици
Детски светилки - лустери
Даски за пеглање
Сушари за алишта
Колички за пазарење
 
 
 
 
 
 
 
  КОЛИЧКИ
  ХРАНИЛИЦИ
 
Колички
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Хранилици
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
Шифра: 19928
КЛИМА МАКС 5.5КВ АЦАГР7-18-БР5
Фреон: R410A
Mоќност на ладење/ греење: 4800W/5300
Капацитет на одвлажнување: 1.8L/h
Звучнoст при ладење (Hi/Mi/Lo) на внатрешната единица: 42/38/31dB(A)
Звучнoст на надворешната единица:56 dB(A)
Димензии на внатрешната единица (ШхВхД):  849x289x210 mm
Димензии на надворешната единица (ШхВхД): 848x320?x540
Работнa температура:-7<°C<43
Редовна цена Акциска цена Цена на рати
22.990 22.990 12рати 24рати 36рати 48рати
1.916 1.015 767 597
Додади во Омилени Додади во Омилени
   
    
Фреон: R410A
Mоќност на ладење/ греење: 4800W/5300
Капацитет на ладење BTU/h W 16378; 4800
Капацитет на греење BTU / h; W 180848; 5300
Коефициент на енергетска ефикасност EER за ладење BTU / h.w; w / w 10,95; 3.21
Коефициент на енергетска ефикасност COP за греење w / w 3,61
Капацитет на одвлажнување: 1.8L/h
Звученoст при ладење (Hi/Mi/Lo) на внатрешната единица: 42/38/31 dB(A)
Звученoст на надворешната единица:56 dB(A)
Димензии на внатрешната единица (ШхВхД): 849?289?210 mm
Димензии на пакувањето на внатрешната единица (ШхВхД): 897x341x268 mm
Нето тежина на внатрешната единица: 11 kg
Бруто тежина на внатрешната единица: 13 kg
Димензии на надворешната единица (ШхВхД): 848?x20x540
Димензии на пакувањето на надворешната единица (ШхВхД): 878x360x580 mm
Нето тежина на надворешната единица: 39 kg
Бруто тежина на надворешната единица: 41.5 kg
Дијаметар на цевката во течна фаза:1/4"
Димајетар на цевката во гасовита фаза: 1/2"
Работнa температура: -7
ФУНКЦИИ:
LCD Екран
LED осветлување
HEATING
Уредот може да се користи за греење на просторијата при ниски надворешни температури.
Cooling
Уредот може да се користи за ладење на просторијата при високи надворешни температури.
Dehumidify
Доколку воздухот во просторијата е влажен, со оваа опција се суши воздухот, односно се намалува влажноста.
FAN
Подесување на брзина на дување
AUTO FAN
Автоматско подесување на брзината на дување
AUTO SWIN
Автоматско насочување на правецот на дување
SLEEP MODE
Температурата автоматски постепено расте или опаѓа како би се сочувала пријатна собна температура.
I Feel
Уредот автоматски ја прилагодува температурата, посакуваната температура со помош на додатен сензор на далечинскиот управувач.
COLD PLASMA
Филтер кој овозможува високо ефикасен и економичен начин да се елиминираат загадувачите и алергените ( бактерии, вируси и спори од мувла) од домашна средина. Посебно делува кај E-Coli, Salmonella Choleraesuis, Staphylococcus Aureua and Candida Albicans
INTELLIGENT PREHEATING
При ниски надворешни температури, уредот стартува со топол воздух
DRY ANTI-MILDEW DESIGN
Филтер против мувла
LOCK
Заклучување на клима уредот
TIMER
Тајмерот овозможува работење и престанување на уредот во период од 24 саати.
AUTO RESTART
Уредот ја памти операцијата која се извршувала пред негово исклучување и автоматски продолжува со работа на истата откако повторно ќе го вклучите.
TURBO
Функција за моќно ладење и греење на просторот.
TEMPERATURE
Приказ на моменталната/работната температура
SELF DIAGNOSIS
Овозможува прикажување и опис на грешки за брзо и полесно решавање на настанатиот проблем
INTELLIGENT DEFROSTING
Доколку е потребно автоматски се активира топење. Ја покажува ефикасноста на климата при греење и штеди на електрична енергија.
FORCE DEFROSTIN
Брзо одмрзнување на надворешната единица
ENERGY SAVING
Заштеда на енергија при работа
8C HEATING MODE
Заштита од смрзнување. Автоматско одржување на минимална собна температура од 8С
TURBO COOLING
Функција за моќно ладење на просторот
STANDBY
Клима уредот во режим на мирување троши минимална енергија дневно
   
Слични артикли  
 
No image
КЛИМА МАКС 7КВ АЦАГР7-24-БР7
29.990
Додади во кошничка
Додади во Омилени
КЛИМА МАКС 5.5КВ АЦАГР7-18-БР5
22.990
Додади во кошничка
Додади во Омилени
КЛИМА МАКС 5.5КВ АЦАГР7-18-БР5
22.990
Додади во кошничка
Додади во Омилени
КЛИМА МАКС 5.5КВ АЦ.АГР-18ЦХСА/БХ
26.990
Додади во кошничка
Додади во Омилени
КЛИМА МАКС 3.5КВ АЦАГР7-12-БР3
13.990
Додади во кошничка
Додади во Омилени
No image
КЛИМА ГРЕЕ ФАИРЅ 3.5КВ ГЊХ12АЦБ-К3ННА1А
15.990
Додади во кошничка
Додади во Омилени
КЛИМА ГРЕЕ 5.5КВ ГЊХ18ААЦ-К3ННА2А/И ГЊХ18ААЦ-К3ННА 1А/О
25.990
Додади во кошничка
Додади во Омилени
КЛИМА АУЏ 5.5КВ АСЊ-Х18Е1А4/ФЦР1РУ СПЛИТ
26.490
Додади во кошничка
Додади во Омилени